Textil Manifest – delad glädje är dubbel glädje

textil manifest, kkv textiltryck malmö 30 årsjubilerar

Textil Manifest – Textiltryck Malmö firar 30 år!

Med anledning av vårt 30 års jubileum presenterar KKV-Textiltryck i Malmö utställningen Textil Manifest. Delad glädje är dubbel glädje! 34 textilkonstnärer och formgivare visar sina verk på Galleri 21 i Malmö 6 – 30 december. Kom och fira med oss! Vernissage den 6 december kl. 12-17. Utställningen invigs kl. 13.00 av konsthistoriker Linda Fagerstöm. Välkommen!

34 av Textiltryck Malmös anslutna konstnärer, konsthantverkare och formgivare presenterar under december 2014 en textil samlingsutställning som visar upp genrens slagkraftighet, textilkonstens mångsidighet och individernas unika uttryck. Konstnärernas kollektivverkstad för textiltryck i Malmö, har under drygt trettio år varit den självklara basen för den textila konsten i södra Sverige. Flera offentliga verk, utställningar och andra konstprojekt har möjliggjorts tack vare verkstadens unika utrustning och lokaler för textiltryck.

I samband med jubileumsutställningen kommer en publikation av verkstadens historia att presenteras. Vi erbjuder även medlemskap i en Artpool, som gör det möjligt att hyra konsten som visas. Delad glädje är dubbel glädje tycker vi och i ett samhälle där trenderna skiftar i allt snabbare takt vill vi slå ett slag för hållbarheten. Genom att hyra istället för att äga ett verk hoppas vi att fler får möjlighet att glädjas åt vår konst.

Under utställningsperioden arrangerar vi föreläsningar på Form/DesignCenter. Den 11/12 kommer Frida Arnqvist Engström och berättar om sin bok Gerillaslöjd och den 16/12 kommer Katarina Breiditis och berättar om projektet Re Rag Rug.  Dessa är gratis och öppna för alla.

Samtidigt med utställningen på Galleri 21 kommer det att pågå en minitextilutställning på galleri Textilkoll, Korsgatan 6 i Malmö.

Tillbaka

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function do_sociable() in /customers/7/7/5/josabetwerkmaster.se/httpd.www/wp-content/themes/josabet_1.0/single.php:22 Stack trace: #0 /customers/7/7/5/josabetwerkmaster.se/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/7/7/5/josabetwerkmaster.se/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/7/7/...') #2 /customers/7/7/5/josabetwerkmaster.se/httpd.www/index.php(17): require('/customers/7/7/...') #3 {main} thrown in /customers/7/7/5/josabetwerkmaster.se/httpd.www/wp-content/themes/josabet_1.0/single.php on line 22